Några tips inför din Skördefest

Oavsett om du besöker Skördefesten för tjugonde gången eller om det är din första – här är våra bästa tips för en riktigt härlig hösthelg!

Kontanter är kung
Alla försäljare har inte möjlighet att ta emot bankkort. 

Hitta med hemsidan
Navigera mellan Skördefestens evenemang med hjälp av din smartphone! Gå in på skordefest.ax via telefonen och klicka på kartlänken vid varje Gård/Restaurang/Plåpp Åpp. När du närmar dig finns Skördefestskyltar och stormlyktor som leder dig på rätt. 

Kloinka din Skördefest 
Kom ihåg att du kan planera din Skördefestrunda på appen Kloink som finns att ladda ner i App Store och Google Play.

Håll koll på hunden
Alla djur på gårdarna är inte vana med hundar. Tänk på att inte låta din egen hund gå för nära dem. 

Skördefesten växer 
…och det är roligt, så klart! Då de flesta gårdar har öppet hus bara under Skördefesten, har de inte rutiner för att ta emot hur många gäster som helst samtidigt. Därför kan det ibland bli kö. Vi hoppas att du ser det som en del av upplevelsen och unnar dig att inte ha bråttom.

Färska varor – hela vägen hem 
Du kommer garanterat att hitta en massa god mat att köpa hem. Ta med en kylväska så håller sig varorna fräscha ända hem till matbordet.

Syns du så finns du 
När mörkret sänker sig över landsbygden är det viktigt att synas och se. Ta reflexer och ficklampa till din hjälp.

Fötterna på (i) jorden
Lera och jord hör landsbygden till. Med rejäla skor slipper du bli blöt och smutsig om fötterna.

Smaka på landsbygden 
Både på Skördefestrestaurangerna och på Öppna Gårdar med matservering serveras vällagade måltider av kreativa kockar. Läs mer på skordefest.ax under rubriken Mat & Dryck.

Boka är bäst 
Är ni ett större sällskap som vill äta? Boka gärna måltiden i förväg. På så sätt kan värdarna ge er bästa möjliga service. Bokningar görs direkt till respektive Restaurang eller Öppen Gård.

Vidga vyerna 
Många besökare handlar ivrigt, och ibland händer det att något tar slut. Men var inte ledsen över det – se det i stället som en chans att hitta en ny favoritprodukt.

Dassdags? 
Alla gårdar har toalett. Har du riktig tur får du uppleva charmen med ett utedass.

Vårt Skördefestpass
… gäller som parkeringsbiljett vid alla Öppna Gårdar och Plåpp Åpp-aktiviteter. Passet kostar 10 euro och är knutet till bilen så ju fler som åker, desto billigare (och trevligare) blir det. Å andra sidan innehåller passet fina erbjudanden och chansen att vinna goda smaker från Åland, så även icke-chaufförer kan köpa ett eget pass med erbjudanden och annat kul. 

Här köper du passet på nätet

 

PSST! Boka in nästa års Skördefest redan nu – 21 – 23 september 2018.