Folkfest på landsbygden

I år firar Skördefesten på Åland 20 år. Antalet besökare ökar för varje år. Ålänningarna går man ur huset och Skördefesten lockar besökare också från fastlandet och Sverige. Hemligheten bakom succén är miljöerna, människorna och maten.

I tre dagar erbjuds mängder av nyskördade grönsaker, färskt lamm- och nötkött, matvaror omsorgsfullt tillagade av närproducerade härligheter och mängder av vackert hantverk. Den åländska landsbygden bjuder in till färgsprakande höstdagar och mysigt mörka kvällar, och överallt finns möjlighet till många spännande möten.

Skördefesten har Öppna Gårdar, Restauranger och Plåpp Åpp aktiviteter i tre dagar, dvs fredag, lördag och söndag.

Öppna Gårdar, Restauranger och Plåpp Åpp erbjuder en fantastisk möjlighet att åka runt på den åländska landsbygden, besöka olika gårdar, lära om livet på landet och handla lokalt. Gårdarna som bjuder in till besök är en blandning av lantbruk, matproducenter och lokala hantverkare.

Skördefestens symbol är äpple tillsammans med en stormlykta. Skyltarna märkta med ”Skördefesten” gör det lätt att hitta de Öppna Gårdarna, Restaurangerna och Plåpp Åpp aktiviteterna. Många deltagare har också inspirerats av stormlyktan, och du som kommer på kvällen möts inte sällan av rader med stämningsfulla stormlyktor som visar vägen till gården.

RES MED SKÖRDEFESTENS SAMARBETSPARTNER

Eckerö Linjen (Skördefestens huvudsponsor)
Tallink Silja
VikingLine (Resa från Sverige)
Vikingline (Resa från Finland)

Paket för Skördefesten

Skördefesten paketbokning
Sadonkorjuupaketti (vain Ruotsista)
Harvest festival travel package