11856487_476753325839354_8260637499457240813_o

Skördefesten invigs på Smart Park

Årets högtidliga invigning av Skördefesten hålls på Smart Park – Ålands nyaste familjepark, en plats där man helt enkelt blir smartare medan man leker. I sann Skördefestanda får man bland annat lära sig om matens väg från jord till bord. På Smart Parks bilbana finns lastbilar och traktorer och uppgifterna består bland annat i att frakta mjölk från gård till mejeri.

– Smart Park är verkligen landsbygdsutveckling! En äkta åländsk upplevelsepark med inspiration från den åländska landsbygden och dess historia, med allt från djur till väderkvarn och hönshus. Passar därför utmärkt både som deltagare i Skördefesten och som plats för invigningen, säger Skördefestens verksamhetsledare Liz Mattsson.

Smart Parks Mattias Eriksson håller med och ser även Skördefesten som en chans att visa parken för folk som annars kanske inte skulle hitta dit.
– Vi har kapacitet att ta emot många besökare och vi har en scen till förfogande. Sen tror vi många är nyfikna men kanske inte ännu har hunnit hit, säger han.

Liz Mattsson är glad att föreningen Upplev Eckerö har aktiverat västra Åland till årets Skördefest.
– Skördefesten har tidigare haft stor representation på norra Åland. Numera är både södra och västra Åland och dessutom skärgården med i leken. Det tycker vi mycket om.

Under invigningsceremonin talar riksdagsledamot Mats Löfström och även Skördefestens verksamhetsledare Liz Mattsson. Det blir sång och musik med Intermezzokören, ett stycke teater och så överräcks Skördefestens invigningsäpple från Geta kommun till Eckerö kommun.

Välkomna på invigningsfest!

 

 

11843990_10153520301456306_1481727595_n

SKÖRDEFESTENS INVIGNING- SMART PARK 18 SEPTEMBER KL.19.00

Program cirka 19:00-19:45

  • Liz Mattsson, verksamhetsledare för Skördefestens Vänner r.f. håller tal
  • Intermezzokören kommer framföra tre olika sånger, däribland  ”Min Astrakan”. Samtilga sånger är komponerade av duetten Björn Ulveus och Benny Andersson.
  • Mattias Eriksson från Smart Park berättar om Parken och om organisationen kring “Upplev Eckerö”. I samband med detta talar även Skördefestens huvudsponsor Eckerö Linjens med representant Fredrik Björklund.
  • Smart Parks egen teater håller ett kort stycke
  • Mats Löfström, riksdagsledamot (Eckerös kommunrepresentant) håller tal.
  • Avslutning: Överräckelse av Skördefestens invigningsäpple av Geta kommun till Eckerökommun