Tio goda skäl
att besöka Skördefesten på Åland

1. Solmoget, nyplockat, underbart

Lokala produkter har mognat färdigt när de skördas, och har därför en mer fyllig smak och är mer hälsosamma. Att äta nyttigt har aldrig smakat bättre!

2. Handla hemåt

När du väljer att köpa lokalproducerat stöder du inte bara lantbrukarfamiljen, utan även landsbygden och hela det åländska näringslivet. Lantbruket och livsmedelsindustrin sysselsätter 1 300 personer och omsätter 130 miljoner euro på Åland.

3. Minska ditt avtryck på miljön

Jämfört med att köpa ingredienser från andra länder minskar du ditt avtryck på miljön betydligt när du handlar lokalt producerade produkter. Här finns kött, mejeriprodukter, grönsaker och frukt – friskt, fräscht och färskt!

4. Umgås

Skördefesten är ett socialt evenemang – här bland marknadsbord och halmbalar träffar du både gamla och nya vänner. Allt medan du letar upp dina absoluta favoritprodukter ur det härliga utbudet av lokalproducerade produkter!

5. Njut av årstiden

Att äta lokalt är att äta vad som är färskt för säsongen. Mat du kan lita på.

6. Upptäck ditt eget landskap

Nu är det dags att visa barnen varifrån maten kommer! På Skördefesten hittar du oräkneliga
äventyr och upplevelser bakom varje krök.

7. Prova någonting nytt

Har du ätit Lammsnäckor eller Mörtbullar någon gång? Eller ridit på en rodeotjur? Om inte så är det hög tid.

8. Levande traditioner

Runt om i världen sker en ”kulturell likriktning” där de unika skillnaderna suddas ut allt mer. Skördefesten värnar om och lyfter fram lokala traditioner, det vi erbjuder är unikt! Det är äkta, lokalt och traditionellt – i råvaror och produktionsmetoder.

9. Öppna landskap

När du handlar lokala produkter bidrar du till att ängarna betas och åkrarna skördas. Vi trivs bäst i öppna landskap!

10. Värde

När du räknar in ett högt näringsinnehåll, en låg miljöpåverkan, en hög kvalitet och en effekt på din hembygd som kommer även nästa generation tillgodo är lokala produkter prismässigt väl jämförbara med importerade.

Välkommen till en fest som erbjuder så många så mycket!