Skördefesten firar 20 med Gästabud på Silverskär

 

Starta årets Skördefest med något alldeles extra! Skördefestens Gästabud är en exklusiv åländsk smakupplevelse på en helt unik plats, för att fira Skördefestens 20-årsjubileum. Fyra av Ålands främsta kockar samlas på Silverskär för att tillsammans presentera en avsmakningsmeny som du inte vill missa. Antalet platser är strikt begränsat.

 

Skördefestens Gästabud

På Silverskär
Torsdag 21 september, avfärd från Mariehamn kl 17.
 Begränsat antal platser – boka här.

Med anledning av Skördefestens 20-årsjubileum ordnas i år Skördefestens Gästabud – en unik chans att smaka på det allra bästa som Åland har att erbjuda i skördetid. Under gästabudet samlas fyra av Ålands främsta kockar på Silverskär i den nordöstra skärgården. Tillsammans presenterar de en avsmakningsmeny på utvalda råvaror från de finaste lokala producenterna. Varje kock har tilldelats ett antal råvaror och väljer själv hur dessa bäst ska tillredas. Projektledare i köket är Silverskärs egen Viktor Eriksson:
– Det här blir en riktig djupdykning i det åländska råvarutbudet, där flera duktiga matlagare slagit sina kloka huvuden ihop för att skapa någonting riktigt spännande!

 

Tanken med middagen är också att stärka kontakten mellan gäst, matlagare och producent.
– Att varje kock har en specifik råvara och producent knuten till sin rätt kan i förlängningen göra att nya samarbeten uppstår eller befintliga blir ännu bättre, säger Viktor.
Till rätterna serveras ett dryckespaket, noga utvalt av Silverskärs kunniga personal. Extra spännande och lite annorlunda är att det alkoholfria dryckespaketet inte som brukligt är billigare.
– Istället har vi helt enkelt gjort det alkoholfria paketet lika intressant, säger Viktor.
– Så länge jag varit aktiv inom branschen så har inget liknande samarbete mellan restauranger och kockar gjorts. Skördefestens Gästabud är verkligen ett gyllene tillfälle att få en inblick i vad vi kockar tycker är MatÅland – en helkväll ute hos oss på Silverskär med allt vad det innebär i form av mat, miljö och värdskap.

 

I köket arbetar:

Johanna Dahlgren, Pub Stallhagen.
Peter Sundblom, Nautical.
Anders Överström, Indigo.
Viktor Eriksson, Silverskär.

 

Bland råvarorna finns:

Lamm från Adam & Suvi Söderlund i Saltvik.
Åländsk forell från Storfjärdens fisk i Eckerö.
Äpplen från Öfvergårds.
Ostar från Mattas Gårdsmejeri.
Säsongens ekologiska grönsaker från Odlarringen.

 

Pris: 165 euro/person.
I priset ingår båttur, välkomstpannkaka med snaps, fördrink, avsmakningsmeny samt dryckespaket.

 

Varmt välkomna till Silverskär!