Skördefestpasset 2017 – en riktig värdehandling

 

I år lanserar vi ett helt nytt Skördefestpass – bättre, roligare och uppgraderat med vinstchanser och massor av fina erbjudanden från våra deltagare och sponsorer. Passet behövs för parkering men är väl värt att köpa även om man inte kör bil.  Köp ditt pass från 20 augusti eller ännu bättre – bli medlem i Skördefestens Vänner r.f så får du passet gratis!

 

För att parkera med bil vid Öppna Gårdar och Plåpp Åpp under Skördefesten behöver du skaffa Skördefestpasset som kostar 10 euro. Men du kan förstås också skaffa passet utan bil, för alla erbjudanden och för att delta i utlottningen av riktigt fina, Skördefestliga priser.

 

Så fungerar det nya Skördefestpasset

Skördefestpasset kostar 10 euro, gäller under alla tre Skördefestdagar och fungerar hos alla Öppna Gårdar och Plåpp-Åpp-aktiviteter. Passet finns till försäljning från 20 augusti på webben, hos våra samarbetspartners och på alla Öppna Gårdar.

Passet är indelat i två delar:

Del 1 fungerar som parkeringskupong och placeras i framrutan på bilen. Vid sista gårdsbesöket kryssar du på baksidan i vilka gårdar ni har besökt, lämnar in lappen och deltar då i utlottningen av riktigt fina priser såsom:

 • En handgjord trälåda från Stures hantverk fylld med åländska delikatesser.
 • Köttlådor från Dahlmans.
 • Kryssning med middag på m/s Eckerö.
 • Övernattning i lyxstugan hos Bastö Hotell.
 • m.m.

Del 2 är en samling exklusiva erbjudanden från våra deltagare och sponsorer som kan användas under och efter Skördefesten. Bland annat:

 • Kylväska på köpet då du handlar två ostar på Haga Kungsgård.
 • Resor på Eckerölinjen och Viking Line.
 • Rabatt på biltvätt.
 • Bjuddessert vid middag på Smakbyn.
 • m.m.

Här kan du köpa Skördefestpasset

Du kan köpa Skördefestpasset på webben via Visit Åland.

Skördefestpasset säljs även på många platser runt om på Åland.

 

 •       Visit Ålands kontor
 •       Varuboden i Jomala
 •       Varuboden i Godby
 •       Varuboden i City
 •       Rundbergs Bil och Service
 •       Ombord på Eckerö Linjen (Receptionen)
 •       Ombord på Rosella (Receptionen)
 •       Backmans Smakverk i maxinge
 •       Mattssons i Godby
 •       Matboden i Lumparland

 

Under Skördefesten säljs dessutom Skördefestpasset runt om på de Öppna Gårdarna.

Blir medlem i Skördefestens Vänner r.f och få passet gratis

Alla medlemmar i föreningen Skördefestens Vänner r.f. kan hämta ett kostnadsfritt parkeringskort från Varuboden I Jomala från 20 augusti – 24 september mot uppgett namn. Att vara understödjande medlem i föreningen kostar 20 euro.

Bli medlem här

 


Skördefestpasset – frågor och svar:

Varför har ni infört ett Skördefestpass?

Vi har lyssnat på både ris och ros kring fjolårets parkeringskort och har försökt hitta en lösning som alla kan vara nöjda med. Vi är stolta över vårt välfyllda nya Skördefestpass och anser att det är en långsiktigt hållbar lösning – ekonomiskt, miljömässigt och socialt. Syftet är att öka samåkningen, stödja gårdarna och att underlätta administrationen på lång sikt.

Vilka fordon skall ha Skördefestpass?

Passet gäller för person- och paketbilar. Buss, taxi, cyklar, motorcyklar och övriga fordon behöver inte pass.

Kan jag ta del av erbjudandena och delta i lotteriet även om jag inte kör egen bil?

För att ta del av erbjudandena och vara med i Skördefestlotteriet kan du köpa ett Skördefestpass eller helt enkelt bli medlem i Skördefesten Vänner r.f. och få passet gratis. Passet kostar 10 euro.

Måste man ha bil för att kunna ta sig till de Öppna Gårdarna?

Det måste man inte, det arrangeras även bussturer till Skördefestens Öppna Gårdar. Vår huvudsponsor Eckerö Linjen i samarbete med Williams buss ordnar flera bussturer runt Skördefesten. Mer info kommer inom kort.

Vad händer om jag kommer till en gård utan Skördefestpass?

Skördefestpasset finns till salu på alla deltagande Öppna Gårdar.

Vart går pengarna för Skördefestpasset?

25 procent av intäkterna går direkt till deltagande gårdar som därmed kan ersätta parkeringsvakter och täcka åtgärder som grusning av infarter och liknande. Intäkterna från passet fördelas jämnt mellan deltagande gårdar. Resten av pengarna går till Skördefestens egen finansiering, för att arrangera, utveckla och administrera Skördefesten. Skördefestpasset har införts som ett viktigt led i att skapa ett självförsörjande evenemang som ska finnas kvar under lång tid.  Föreningen är i stort sett uppbyggd av våra deltagare så oavsett går intäkterna indirekt till Gårdarna.

Kan jag flytta passet från en bil till en annan om familjen till exempel åker på Skördefesten med olika bilar fredag och lördag?

Ja, det kan du göra. Vi är glada för alla bilar som kommer till Skördefesten och har ett pass. Huvudsaken är att det finns ett pass i rutan och att du som gäst är ärlig och förstår syftet.

Blir man garanterad parkering på alla gårdarna om man har Skördefestpass?

Man är välkommen att parkera på alla gårdar men så klart måste man ha överseende med att många människor är i farten och att det ibland tar lite tid att komma fram till parkeringarna, i synnerhet under lördagen.

Om man köper ett Skördefestpass i förväg och blir sjuk, får man pengarna tillbaka då?

Nej, det får man inte. Ett tips är att sälja kortet till någon vän eller ge bort till en god vän.

Gäller passet bara Öppna Gårdar och Plåpp Åpp?

Ja, passet gäller bara om du besöker Öppna Gårdar och Plåpp Åpp. Skördefestrestaurangerna kräver inget pass.

Ska parkeringsvakterna kontrollera att alla bilar har pass?

Parkeringsvakterna håller koll i den mån det är möjligt. Vi nekar inga gäster att besöka Skördefesten men uppmanar alla besökare att ha ett Skördefestpass i bilen. Vi är inga poliser och kan inte bötfälla folk. Känner man verkligen inte för att ha ett Skördefestpass kan vi inte tvinga någon men vi tror och hoppas att besökarna förstår syftet och tycker om innehållet i passet.

VÄLKOMMEN PÅ SKÖRDEFEST – Höstens roligaste helg på Åland!